artikel

Svinekoteletter med svampesauce

koteletter

Skønne svinekoteletter med fantastisk svampesauce – lige til at drikke med sugerør! Vi skal heller ikke glemme de små nye kartofler og auberginen.

 

Svinekoteletter med svampesauce

2 pers., ca. 60 min.

 

Ingredienser:

2-3 svinekoteletter

1 lille bakke små nye kartofler

1 aubergine

Rasp

1 æg

1-2 laurbærblade

Timian

Citronpeber

Olivenolie (massere)

 

Sauce:

150g champignons

5 dl fløde

3-400g smør

Lidt hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Hæld massere af olie i en pande og sæt fuld drøn på.

En ny måde at lave kartofler på! Skyl kartoflerne og smid dem i en gryde. Hæld kold vand på til det kun lige er dækket. Smid massere af salt på. Krydr med et laurbærblad eller to og timian. Vandet bringes i kog og herefter koger de frække kartofler videre i 6 min. Plusset slukkes naturligvis og kartoflerne tages af og hviler i 14 min.

 

Imens kartoflerne tilberedes laver du en marinade af olivenolie, timian, citronpeber og lidt salt. Heri vendes koteletterne. Er du ekstra frisk aftenen før kan du allerede marinere dem dér. Steg koteletterne på en grillpande – og pensl en resterende marinade undervejs når du vender.

Auberginerne skæres i skiver af ca. 5 mm. tykkelse, de vendes i æg og rasp og friteres i knald varmt olie – mmmmm, de sprudler så dejligt. De er færdige når olien ikke sprudler så meget mere.

Saucen laves sideløbende med auberginerne. Smelt smørret og lav saucen som opbagt – dvs. hvor du tilsætter ganske lidt mel. Tilsæt fløden og lade det hel koge op. Champignonerne har du naturligvis skåret ud som du selv ønsker – og dem putter du i, så de kan nå at give smag. Herefter lader du saucen koge i en rum tid – dvs. ca. 10 min. – så der kommer god smag i. Justér tykkelsen med mælk og/eller lidt jævning og smag evt. til med de øvrige krydderier.

Hele retten serveres på en lækker tallerken og gerne for en person du holder af.

FLERE INDLÆG i kategorien Sauce Svinekød

- ANNONCE -
- ANNONCE -