artikel

Sprøde boller

Lækre sprøde boller – der både kan laves med det samme eller med koldhævning. God grunddej så du selv kan tilsætte dine yndlings korn, flager eller frø.

 

Sprøde boller

Ca. 20 stk., ca. 8-10 timer

Ingredienser:
1 kg. mel
8 dl. lunkent vand
1/2 pk. gær
Salt
Sukker
Evt. honning

Der kan benyttes flere forskellige former for mel. Du kan også tilsætte eks. havregryn eller sesamfrø i dejen.

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen får en god konsistens. Tilsæt salt, sukker og honning – og evt. sesamfrø, havregryn eller hvad der ellers falder dig ind. Stil dejen til hævning lunt i 15 min. Herefter slås luften ud af dejen og den stilles yderligere til hævning i 15 min. Herefter former du bollerne på bagepapir hvorefter de stilles i køleskabet (evt. natten over). Har du ikke plads i køleskabet kan du lade dejen stå i skålen og så forme bollerne om morgenen.

Efter ca. 8-10 timer i køleskabet (eller for den sags skyld mere) tages dejen ud af køleskabet (og formes evt.) og hviler i ca. 20-30 min. ved stuetemperatur. Samtidig stiller du en bradepande på nederste rille i ovnen. Ovnen sættes på 200 grader. Når dejen har hvilet i de 20-30 min. placeres bollerne på bagepapir på risten. Bollerne sættes i ovnen på midterste rille. Hæld ca. 1 dl vand i bræddepanden. Lad bollerne hygge sig i 30 min.

TIP: Vandet i bradepanden giver damp og gør derfor overfladen sprød.

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Bagværk

- ANNONCE -
- ANNONCE -