artikel

Spidskål

spidskaal

Spidskål er en klassiker i den danske køkkenhave.

Håndtering
Spidskålet er, som navnet også hentyder til, spidst! Du kan kende det på at det nærmest har en kegleformet facon. Spidskål har en mild kålsmag og kan nydes både rå og kogt/dampet. Årets første spidskål kan snildt erstatte den salat du ellers plejer at putte i salatskålen. Spidskål kan nydes dampet, råt, kogt, braiseret og også i en stuvning.

Dyrkningen
Kål lever bedst i muldjord og med massere af vand. Et kålhoved må ikke blive alt for hårdt, for så kan det nemt gå i stok. Nej, det skal være lige præcis hårdt nok når det høstes. Spidskålens højsæson er fra midt maj til midt november.

Inden i
Kål i sig selv er fyldt med vitaminer. Spidskålen indeholder massere af C-vitaminer og ikke mindst massere af mættede kostfibre. Spidskål skulle også have flere gode virkemidler mod kræft.

Opbevaring
Opbevar kålen i f.eks. en plasticpose i køleskabet – for så kan det holde sig i flere uger.

 

FLERE INDLÆG i kategorien Grøntsager

- ANNONCE -
- ANNONCE -