artikel

Smen med oregano

Smen er er specielt tilbehør f.eks. til den marokkanske ret “Lam Mrousiya”.

 

Smen

Ingredienser:
1 pakke usaltet smør
1 spiseskefuld tørret oregano eller merian pakket i gazepose.
Lidt havsalt

 

Fremgangsmåde:
Til eksempelvis Lam Mrousiya skal man som udgangspunkt også bruge det særlige nordafrikanske fedstof, der går under navnet smen. Den kan også laves på europæisk vis:
Smørret smeltes langsomt i en gryde sammen med oreganoen. Det simrer i en halvtimes tid og stilles så til side.
Posen med oregano tages op, og smørret hældes over i en anden gryde gennem en sigte – og uden at vallen kommer med. Salt smen’en med lidt havsalt efter behov.
Den færdige smen kan kommes på et sterilt sylteglas og gemmes i en 3-5 måneder.

 

Kilde: dr.dk/spisemedprice

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Smagsgivere

- ANNONCE -
- ANNONCE -