artikel

Raz el Hanout

Raz el Hanout – den magiske krydderiblanding.

 

Raz el Hanout

Ingredienser:
1-2 tsk. allehånde – gerne hel – ellers stødt
1 hel muskatnød eller 1 til 1 1/2 tsk. stødt
30 tråde safran
2 tsk. sort peber (hele korn)
1 stang hel kanel
2 tsk. kardemommefrø eller stødt kardemomme
2 tsk. muskatblomme (hel eller stødt)
2-3 tsk. tørret, hel ingefær eller 2 tsk. stødt
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1/2 lille, tørret chili
2 tsk. havsalt

 

Fremgangsmåde:
Krydderiopskrifter handler meget om at finde sin egen special blend. Denne virker, men bland selv for at få den smag, der passer bedst.
Alle ingredienserne bankes godt igennem i morteren. Et godt råd kan være at tage dem en ad gangen og hælde dem sammen i en skål.
Hvis man endelig køber det færdigt, så giv det noget ekstra safran. Det er som regel altid safranen, de snyder med, fordi safran er så kostbart.

 

Kilde: dr.dk/spisemedprice

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Krydderier

- ANNONCE -
- ANNONCE -