artikel

Porrer

porrer

Porrer hører også til det gode danske grundkøkken. Porren hører til allium-familien, der er familien for løgplanter. I Danmark brugte vi før i tiden porren som smagsgiver i suppe og i fond – men heldigvis er der kommet mere fokus på den grønne sag – for den kan meget mere end at give smag.

Porren er fantastisk i sammenkogte retter – men kan faktisk også være hovedingrediens i f.eks. farserede porrer. Jeg selv bruger meget porrer i æggekager. Porrer kan også bruges rå i salater – men her er det nok bedst at tage de helt spæde eller forårsløg.

Håndtering 
Porrer kan svie lidt i øjnene når man skærer dem ud, ligesom med løg. Hele porren kan bruges – dog skal bunden med rødderne skæres af. jeg selv skærer også toppen af til lige omkring hvor bladene begynder at dele sig.

Inden i
Porren indeholder C-vitaminer og er desuden rigtig god for fordøjelsen, da den indeholder en masse kostfibre.

Dyrkningen
Porren stammer fra landene i Middelhavet, men er heldigvist en fast del af den danske køkkenhavne. Porren er en “hård banan” – for den kan dyrkes det meste af året – og selv om vinteren har den ikke noget imod at stå på marken og vente på at blive høstet og spist.

Opbevaring
Porren skal opbevares mørkt og køligt – så i køleskabet er en god idé. Putter du porren i en plasticpose, vil den holde sig sprød lidt længere. I køleskabet holder porren sig i ca. et par uger.

FLERE INDLÆG i kategorien Grøntsager

- ANNONCE -
- ANNONCE -