artikel

Peberrod

peberrod

Peberrod er en af de stærke spillere i køkkenet. I 1930 begyndte en grosserer Hans Aage Carlsen at handle med peberrod i København – men det var revet peberrod. Den egentlige produktion kom først senere til landet. Det var nemlig først i 1952 at fremstillingen af peberrod begyndte. Produktionen flyttede til Fyn godt 15 år senere, nemlig i 1967. Her udviklede produktionen sig til ikke kun at være revet peberrod men også egentlig råkost.

“Vi græder for Dem … for kun 65 øre” – stod der i annoncen fra 1956, fortæller Carlsens Peberrod a/s på deres hjemmeside.

Håndtering
Peberrod er god til peberrodssauce og ellers kender vi den som peberrodscreme, men også på toppen af et stykke smørrebrød med roastbeef. Peberrod passer godt sammen med en god steg.

Dyrkningen
Peberroden er selvsagt en rod der vokser i jorden – men det er en stærk bandit, fordi den hurtigt kan sætte det genstridige ukrudt ud af spil. Den er en flerårighed plante, der får lange grønne blade og hvide blomster engang i juni måned. Selve roden kan blive op til 60cm lang, og det er denne vi spiser.

Opbevaring
Peberrod kan holde op til en måned i en plasticposer i køleskabet, hen har du revet det skal det spises med det samme.

FLERE INDLÆG i kategorien Grøntsager

- ANNONCE -
- ANNONCE -