artikel

Paprikasauce med pikant flødeost

paprika sauce

Egentlig burde denne opskrift koste penge, men da det smagte så fandens godt, så får du den gratis!

 

Paprikasauce med pikant flødeost

1 ferieramt men sulten ungkarl, ca. 60 min.

 

Ingredienser:

1 stk. lakseside (kan fås frossen)

8 mellemstore kartofler

Olivenolie

Tørret timian

Salt

 

Miraklet – saucen:

ca. 1 liter vand

ca. 350g margarine

Lidt ketchup

Tørret paprika

Tørret chili

Salt og peber

Lidt hvedemel

2 stk. grøntsags-terninger

ca. 110g BUKO pikant flødeost (classic)

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 200 grader. Vask kartoflerne og skær dem i både. Put lidt olivenolie i et ildfast fad og læg laksesiden deri sammen med kartoflerne. Smid lidt tørret timian og salt over. Lad retten stå i ovnen i ca 40 min.

 

Når du har ventet ca. 25 min smelter du margarinen i en kasserolle eller mindre gryde. Når denne er smeltet putter du lidt (og jeg sagde lidt) hvedemel i saucen. Dette er en opbagt sauce. Mas og opløs de to grøntsags-terninger (hemmeligeheden er at de er med til at give smag). Når det er blevet en fin masse putter du paprika i – og ja, der skal være rigeligt. Sørg for heletiden at piske – det skulle jo nødig brænde på. Herefter hælder du vandet i og lader saucen koge op. Når retten koger igen putter du den pikante fløde ost i og sørg for at få den rørt/pisket godt ud. Smag til med salt, peber og paprika – og smid gerne noget tørret chili i (ikke for meget – ellers er alt den anden smag ligegyldig). Flere kokke mener at saucen skal serveres i begrænsede mængder – svaret er nej, der skal være godt med sauce – og her mener jeg RETTEN SKAL BADE I SAUCE. Velbekomme.

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Sauce

- ANNONCE -
- ANNONCE -