artikel

Osteiskage med daim og digestive

gullash

Det siges at man kommer i himmelen når man forlader kloden – men faktisk kan det lade sig gøre inden. Er du til søde sager – så bliver gourmetkongen.dk din sødeste hjemmeside især når det gælder en sikker vinder indenfor dessert. Faktisk lavede min broder denne opskrift for mange år siden, men desværre bortkom opskriften og den har kun kunnet erindres i tankerne. Men nu er den fundet og jeg deler den gerne med dig.

 

Osteiskage med daim og digestive

Ca. 10 personer, ca. 30 min., frysetid: min. 3 timer

 

Ingredienser:

3 dl. piskefløde

1 tsk. vaniljesukker

3 æggeblommer (husk de skal være pasteuriserede)

3 æggehvider (husk de skal være pasteuriserede)

2 dl. sukker

125 g Philadelphia smørreost, neutral

225 g Daim

4 Digestive kiks (de originale)

 

Fremgangsmåde:

Bland ovenstående i 3 skåle på følgende måde:

 

SKÅL 1: Pisk piskefløden med vaniljesukkeret

SKÅL 2: Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt Philadelphiaosten

SKÅL 3: Pisk æggehviderne til hårdt skum

 

Herefter vendes skål 1 og 3 i skål 2. Start med skål 1 og slut med skål 3. Knus Daimen og vend den i blandingen – gem lidt Daim til at pynte med på toppen. Efter du har blandet knuses halvdelen af Digestivekiksene, evt. i en plasticpose for at få fine krummer, og dæk bunden af en form/bøtte. Hæld den sammenblandede masse op og slut med, at putte resten af kiksene og Daimen på toppen. Herefter stilles formen/bøtten i fryseren. Den bør få mindst 3 timer inden du nyder den.

 

TIPS: Du kan evt. skifte Daimen ud med M&M’s, eller måske endda chokoladebarer såsom Snickers, Mars eller Twix. Du kan også undlade den del og lave osteiskagen neutral – og så evt. varme noget frugtsovs og hælde over. Mmmmmmmmmmm….

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Desserter

- ANNONCE -
- ANNONCE -