artikel

Oksesteg med rodfrugter

langtidssteg

Er du til oksesteg? Prøv vores version af oksesteg med rodfrugter.

 

Oksesteg med rodfrugter

2 personer og flere endnu, ca. 3 timer

 

Ingredienser:

1 oksesteg (vi brugte en cuvette på ca. 1.7 kg.)

Div. rodfrugter (vi brugte rødbeder, gulerødder, pastinak, sukkerkartofler (hedder de vist))

3 løg

4 fed hvidløg

Olie

Margarine

Salt og peber

Chili

Tørret timian

Piskefløde

Margarine

Lager eddike

Frisk grøn salat

 

Fremgangsmåde:

Ovnen sættes på 200 grader. Varm fedtstoffet i en stor gryde. Hak det ene løg og smid det ned i sammen med chili og hvidløg i bitte små stykker. Når det er smeltet og stegt lidt ind bruner du stegen på alle sider. Når det er gjort smider du et låg på (er der mangel på væde kan du tilsætte lidt vand). Sørg for det småkoger. vend stegen af og til. Lad den lumre i ca. 2 timer.

Når der er gået en time smider du rodfrugterne op i vasken og skyller/skrubber dem grundigt. herefter skæres de i store stykker (dog så de kan styres ind i munden). Giv dem lidt olie samt tørret timian, salt og peber. skær de andre to løg i både og smid dem i. Placér fadet i ovnen i godt 60 min. det er vigtigt du ikke tager skrællen af rodfrugterne, for dér sidder alle de vigtige vitaminer (har jeg hørt).

 

Kort før stegen og rodfrugterne er færdige skyller du salaten og lægger den i en skål. Miks en dressing af fløde og eddike (til den rette surhed opnås). Dette hedder en “mormor-salat” – spørg ikke hvorfor. Herefter skæres der skiver af stegen og det lægges på fad. Væden bringes i kog og tilsættes kulør jævning. Put evt. lidt fløde i – du skal dog være opmærksom på at saucen så ikke bliver lige så stærk. Justér med chili, salt og peber.

 

Maden er klar – og kan indtages med et glas øl eller rødvin (husk rodfrugterne i ovnen).

FLERE INDLÆG i kategorien Okse

- ANNONCE -
- ANNONCE -