artikel

Medister med løg, æbler og timian

medister

Lav medister med løg, æbler og timian, hvis det skal være godt og nemt. retten er velegnet til både sommer og vinter – og kan endda også tilberedes til mange mennesker, hvis du bare har bradepander og ovne nok!

 

2 personer, 75 min.

 

Ingredienser:
1 medister
4 store æbler
4 store løg (eller 1 monsterløg)
Olie
Salt og peber
Tørret timian

 

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 200 grader. Denne ret er så simpel, så du næsten tror det er løgn (der skal faktisk også løg i – godt med løg!). Smør et ovenfast fad med lidt olie. Tag kernehuset ud af æblerne, og del dem i fire eller otte (dvs. kvarte eller ottendedele – siger sig selv, flot Wamsler). Samme antal deles løgene i (uden skræl selvfølgelig). Herefter lægges medisteren på toppen og der prikkes huller i med en gaffel. Smør på toppen med olie og krydr med salt, peber og tørret timian, eller hvad du nu har af urter (de må også gerne være friske). Smid retten i ovnen i 30 min. Herefter vendes medisteren og får lidt mere olie og krydderier. Retten får yderligere 30 min. i ovnen (så den sammenlagte tid i ovnen er 60 min.). Herefter tages fadet ud og hviler efterfølgende i fem minutter, inden den serveres.

Husk æblerne hverken må være for sure eller søde. Egentlig hedder det sig man skal benytte madæbler – men den regel kan man jo rette sig efter eller ej.

Er du en superkok, der vil lave din egen version, kan der også tilsættes forskellige rodfrugter såsom gulerødder, rødbeder, persillerod, pastinakker, kartofler og hvad der tåler lang tid i ovnen – men smag lige denne version først, den er fantastisk.

Hvis du synes min beskrivelse af opskriften her har været lidt for pædagogisk – så er det ene og alene fordi retten er så simpel, at jeg følte der skulle lidt mere tekst på – så det kom der.

FLERE INDLÆG i kategorien Pølse

- ANNONCE -
- ANNONCE -