artikel

Marokkansk cous-cous

lam mrousiya

Marokkansk cous-cous er det ultimative tilbehør til marrokansk lam.

 

Marokkansk cous-cous

4 personer

 

Ingredienser:
2-3 banan-skalotteløg (alm. skalotteløg kan også bruges)
2 flotte tomater – befriet for kerner.
En håndfuld tørrede abrikoser – helst de brune der ikke er ’svovlet’
¼ agurk, befriet for kerner
5 spsk. Tyttebærmarmelade
Salt & peber
Olivenolie, der ikke er for frugtig i smagen og meget af den.
Vand, der koger
Ca. 250 g cous cous moyen

Fremgangsmåde:
Alt grønt skæres i ret små tern – så små, som ens evner og tålmodighed tillader det.
Skalotter og abrikoser sauteres i olivenolie – vær ikke nærig. Cous-cous tilsættes sammen med lidt salt, og der røres i et minuts tid eller to.
Nu kommer der så noget, der er lidt tricky: det kogende vand tilsættes lidt efter lidt. Pas på med at give for meget – her skal der så slukkes for blusset.
Der røres godt rundt. Forsøg at folde cous-cous´en i gryden (som var det flødeskum, der blev vendt med chokolade). Tilsæt evt. mere kogende vand, men vær opmærksom på, at tomater og agurk tilføjer mere væde til blandingen. Smag på cous cous’en. Den skal have lidt bid.
Derefter tilsættes tern af tomat, agurk samt tyttebærmarmelade, og gryden dækkes med tætsluttende låg og trækker i 5 minutters tid.
Låget løftes, og der tilsættes lidt mere olivenolie (vær ikke bange, den kan trække en del).

Inspireret af: dr.dk/spisemedprice

FLERE INDLÆG i kategorien Tilbehør

- ANNONCE -
- ANNONCE -