artikel

Løgrelish

loegrelish

Løgrelish er et tilbehør der går super godt til kødretter. jeg lavede det til marokkansk lam, peberrodscreme og ikke mindst marokkansk cous-cous.

 

Løgrelish

4 personer

 

Ingredienser:
4 store løg
Olivenolie
Gurkemeje
Salt og peber
Evt. en anelse sukker

 

Fremgangsmåde:
En sødmefuld, lidt støvet aroma kommer frem, når man anvender gurkemeje i store mængder som her.
Skær løgene i tynde skiver. Olivenolie – eller en anden, mere neutral olie kan også anvendes. Løgene steges for lav varme. De skal bliver klare og må ikke tage farve.
Efter 5-10 minutter kommes en spiseskefuld gurkemeje på og steger med. Er der ikke nok væde på panden, så kom lidt vand på. Det koger væk under processen. Godt med salt og peber.
Der burde være sukker nok i løgene til at gøre retten let sødmefuld. Ellers kommes en anelse sukker på.
Det skal nu bare simre for ganske lav varme. Man kan smide et låg over panden i noget af tiden – det holder på væden – men til sidst skal det af, så retten kan koge ind til en passende konsistens. Det skal være som en kompot – blød, sødmefuld og venlig.

 

Kilde: dr.dk/spisemedprice

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Tilbehør

- ANNONCE -
- ANNONCE -