artikel

Lasagne

img_1042

Lasagne smager allerbedst når den er hjemmelavet! Så her får du opskriften:
Ingredienser

4 store gulerødder

2 løg

2 fed hvidløg

500g hakket oksekød

0,5l monaysauce

Lasagneplader

2 dåser hakket flåede tomater

200g revet ost (mozarella eller cheddar)

15g all-round krydderi

10g tørret oregano

Ærter og/eller majs

Olie

Peber
Fremgangsmåde

Start med at rive gulerødderne groft på et rivejern. Hak herefter løg og hvidløg fint. Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt herefter hakket oksekød og brun det hele ved lidt over middel varme. Tilsæt hakkede tomater samt ærter og majs (hvis du vælger at putte det i også) og skru op for varmen. Varm der hele godt igennem og kom så de revet gulerødder i. Tilsæt nu all-round krydderi og halvdelen af oreganoen og bland det hele godt rundt, så smagen kommer helt omkring. Du kan alternativt også tilsætte lidt stødt spidskommen, hvis du vil have en lidt alternativ smag. Tilsæt også lidt friskkværnet peber efter smag. Nu kan du tænde ovnen på 200 grader (180 grader i varmluft). Smør et stort ildfast fad med lidt olie. Tilsæt monaysauce i gryden og varm igennem.

Tag gryden af varmen og fordel et lag af kødsaucen i det indfaste fad. Læg herefter et lag lasagneplader og fortsæt med skiftevis lag. Slut af med et lag af kødsauce. Stil fadet i ovnen i 25 minutter. Når uret ringer tager du fadet ud og fordeler den revet ost på toppen, slut af med at drusse resten af oreganoen over. Bag lasagnen færdig i ca. 10 minutter, til osten er dejlig gylden.

Tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 5 minutter inden servering. Servér evt. med en frisk salat og flûte. Velbekomme.

Hov! Du tænker sikkert; ærter, gulerødder og majs i en lasagne! Men ja, det er en god idé for netop at få flere grøntsager – samtidig bliver kødsaucen mere tyk(og der er mere af den) på den måde kan du lave en lasagne der er billig! Lasagnen er fryseegnet.

FLERE INDLÆG i kategorien Opskrifter Pasta

- ANNONCE -
- ANNONCE -