artikel

Lam Mrousiya (Marokkansk lam)

lam mrousiya

Lam Mrousiya (Marokkansk lam) er den ultimative lammeret, hvis du spørger mig.

 

Lam Mrousiya (Marokkansk lam)

4 personer

 

Ingredienser:
4 lammeskanke
4 spiseskefulde raz el hanout
3 spiseskefulde olie
3 spiseskefulde smen (kan erstattes med olie eller klaret smør)
1/2 liter bouillon (kalv, okse, lam eller hvad man nu har, ægte eller lavet på terning. Kan erstattes af vand)
4 spiseskefulde honning. (Gerne en flydende, lidt mørk sag)
50 gram rosiner
50-60 gram hele, afskallede, ristede mandler

 

Fremgangsmåde
Læg lammeskankene i en solid, tykbundet gryde (med låg til). Massér Ras el Hanout’en godt ind i kødet, så det er dækket på alle sider. Kom olie, smen, boullion og honning ved. Der skal stå godt med væske op omkring omkring kødet. Giv det evt. lidt mere bouillon. Kom rosiner og mandlerne ved.
Læg låg på, stil gryden i ovnen på 180 grader, og lad den stå der i mindst 3 timer, gerne 4 timer.
Rist de hele, smuttede mandler på en tør pande over middel varme til de får brune kinder – ikke mere, for s å bliver de bitre. Stil dem væk.
Efter 3-4 timer skal gryden ud af ovnen og over på komfuret. Nu tages kødet op og holdes varmt.
Der vil nok ligge et lag olie/smen øverst i suppen. Det fjerner man så meget som muligt af med en ske eller skummer det væk. Så reduceres suppen godt ind, gerne en tredjedel eller mere. Så kommes kødet tilbage og varmes op i saucen.

 

Tilbehør:
Cous cous, coleslaw med peberrod og en løgrelish.

 

NB! Ras el Hanout kan købes i specialbutikker eller på nettet, f.eks. Letz Shop, Sankt Jakobs Gade 4, 2100 Kbh. Ø – www.danielletz.com eller via www.altgodt.dk

 

 

Kilde: dr.dk/spisemedprice

 

FLERE INDLÆG i kategorien Lam

- ANNONCE -
- ANNONCE -