artikel

Ingefær

Ingefær

Ingefær bliver typisk anvendt til medicin og helse – men vi er også heldige at have glæde af den i gastronomiens verden. I ingefær er dyrket i flere tusinde år i Kina og Japan, og det siges at de seneste optegnelser man har er fra Konfutse i Kina og ellers fra koranen i de arabiske lande.

Håndtering
Typisk anvendes ingefær revet i diverse wok-retter – men kan også gøre nytte i andre retter som bl.a. salater.

Inden i
Ingefær er godt mod kvalme og virker beroligende for maven – og så fremmer den fordøjelsen.

Dyrkningen
Det er ingefærplantens rodstok, vi anvender til mad. Den bliver typisk op til 5 cm. i diameter og vokser i denne tidsalder i Asien og Afrika.

Opbevaring
Ingefær kan bruges frisk – men findes også i pulverform som krydderi og er her velegnet til eksempelvis bagværk. Opbevar ingefæren i en skål på køkkenbordet.

FLERE INDLÆG i kategorien Grøntsager Krydderier

- ANNONCE -
- ANNONCE -