artikel

Gullasch – en klassiker

gullash

En god ven melder sin ankomst – men havd med aftensmaden? Vi tog i den billigste forretning (dog med kvalitet) Netto og kiggede lidt på må og få. Det endte med vi havde en samling rodfrugter, vin, og kød til gullasch.

 

Gullasch – en klassiker

2 sultne computernørder, ca. 1 time og 30 min.

 

Ingredienser:

6-8 kartofler

4 mellemstore rødbeder

3 pastinakker

6-8 mellemstore gullerødder

450g oksekød i tern

Vand

Salg og peber

Paprika

Tørret chili

Tørret timian

Lidt hvidløg

1 stang kanel

2 laurbærblade

Olivenolie

Rødvin

 

Fremgangsmåde:

Følg opskriften på kødpakken. Ej, spøg til side (selv om det var det jeg gjorde – naturligvis med mine egne kunstneriske indfald under vejs).

 

Rodfrugter (på nær gullerødderne) vaskes og skæres i aflange stave (bør ikke skrælles – hvor tror du ellers kraften sidder? – i håret, men okay). Smid lidt olie i en bradepande og fyr rodfrugterne ned i (det er passende et job til den gode ven). Herefter putter du lidt tørret timian på – der er ingen diskussion – der SKAL timian på. Imens din gode ven knokler med rodfrugterne kan du selv passende stå og kæle for kødet – kødet som allerede er skåret i terninger. Varm lidt olie i gryden og smid lidt hvidløg i (ikke for meget). når det er blevet brunet tilsætter du paprika. Når det så har simret lidt – tilsætter du lidt vand, vin, laurbærblade, kanel. Lad det koge svagt i ca. 30 min. Herefter tilsætter du gullerødderne og smager til med chili, salt og peber. Husk at smage på rødvinen under vejs (i et glas særskilt naturligvis). Når din ven så har dækket bord og du har åbnet endnu en flaske vin, og retten har kogt yderligere 30 min. (60 min. i alt) så kan I spise – husk rodfrugterne i ovnen.

 

 

 

HJÆLP GOURMETKONGEN

Husk hvis du laver dine egne versioneringer af retterne her på Gourmetkongen, så vil vi meget gerne høre om det. Fortæl om dine erfaringer og hvad du oplever og naturligvis hvad du kan lide af smage. Måske er der en smagskombination eller en ingrediens vi ikke lige husker. Fortæl os også gerne hvis du har benyttet noget køkkenudstyr som kræver instruktion for alle de øvrige besøgende her på Gourmetkongen. Du kan også til enhver tid fortælle os om dine oplevelser med mad når du er ude at spise. Hop ind på gourmetkongen.dk med din browser på mobilen. Husk også at “like” os på facebook.com/gourmetkongen, hvor du kan følge med i alle vore venners madeksperimenter eller følg @Gourmetkongen på twitter.com/Gourmetkongen.

FLERE INDLÆG i kategorien Okse

- ANNONCE -
- ANNONCE -