artikel

Citron

citron

En citron er kendt som en sur sue én – men ikke desto mindre er den et vigtigt grundelement i vores køkken.

Håndtering
I alle måltider bør man tænke på det søde, det sprøde, det salte og det sure – og sidstnævnte er naturligvis interessant når vi snakker citroner. Ligesom du smager din mad til med salt kan det også mange gange være en god idé at smage retten til med syre i form af citron eller lime. Citronen er vel nok bedst kendt til fisken, hvor syren giver et frisk pust.

Faktisk kan syren i citron og lime bruges til tilberedning. Tilberedningsformen hedder “ceviche” og går ind og tilbereder rå fisk. Fisken puttes i en frostpose sammen med salt og urter og massere af syre fra citron eller lime. Luk posen og lad fisken tilberede i mindst en time. Jo længere fisken får lov at stå i syren – jo mere tilberedt bliver den.

Inden i
Citronen er kendt for sin store mængde af C-vitamin men indeholder også kalium.

Dyrkningen
Citronen kommer fra citrustræerne, hvor de hænger på som frugter. Citroner kan godt lide sydens sol – og massere af den.

Opbevaring
Citronen kan bedst lide at ligge i en skål på køkkenbordet og holder maks i en uges tid. Den må ikke være i nærheden af eks. bananer og avocado – da dens syre får dem til at modne hurtigere (ligesom vi også kender det fra æbler). Citroner og citrusfrugter i det hele taget må ikke puttes i køleskabet, da indeklimaet så vil blive ødelagt.

FLERE INDLÆG i kategorien Frugter

601
Chili
- ANNONCE -
- ANNONCE -