artikel

Bacon

bacon

Svin der sveder – det kan man kalde bacon!

Bacon bør have sin egen plads i det periodiske system – sådan mener nogle i hvert fald, og det er med god grund. bacon bliver brugt mange steder i verden – bedst kendt til morgenmad, æggekage, tærter og salater. Faktisk er bacon også en god smagsgiver i sammenkogte retter.

Bacon er saltet og røget svinekød. Køber man bacon i skiver har det sikkert siddet på svinets sider – eller på ryggen, hvis du har fået fingerne i et helt stykke.

 

Tilberedning

Man bør stege bacon ved svar varme, for at mindske dannelsen af nitrosamin, der siges at være kræftfremkaldende. Bacon bør tilberedes på en tør pande, da det i sig selv frigiver en masse fedt – dette vil også forstærke smagen. Baconfedtet er godt at gemme, hvis du alligevel skal tilberede andre råvarer på panden til samme servering.

 

Mere om bacon

Bacon indeholder meget fedt og natrium.

FLERE INDLÆG i kategorien Kød

- ANNONCE -
- ANNONCE -