artikel

At bruge en siphon

siphon

En siphon er en slags “kande”, der ved hjælp af gaspatroner danner tryk i beholderen. Når massen trykkes ud igennem “pistolen” og tyllen for enden, bliver der tilført den passende mængde luft, til at skumme massen. En siphon er også kendt som en “flødeskummer” og benyttes selvsagt til at lave flødeskum med, men naturligvis også til kager og desserter.

Men det er bestemt ikke nemt at benytte en siphon – man skal i hvert fald lige teste det af inden “den store aften”! Jeg ville for første gang jeg forsøgte mig med en siphon lave rødbedeis med hvid chokolademoussé. I moussén skulle der fennekel – derfor valgte jeg at pynte tallerknen med lakridspulver. Jeg havde fyldt min siphon med plads til 1 liter masse med godt 5 dl. hvid chokolademoussé. I opskriften hed det sig jeg skulle “lade” siphonen med to patroner, så det gjorde jeg, hvorefter den skulle på køl.

Resultatet blev desværre ikke helt som ønsket. Da jeg ville sprøjte chokolademoussén ud på tallerknen med lakridspulveret, gav den et pust, der fik alt min lakrids til at flyve væk, eller samle sig i portioner på tallerknen – øv øv! Derfor er mit råd til dig; husk at puste det overskydende luft ud i f.eks. vasken indtil der kommer masse ud af tyllen – herefter kan du lave dine portioner. Sætter du siphonen fra dig, skal du puste luften ud igen, eftersom masse og gas flytter sig inde i beholderen.

En væsentlig fejl tror jeg også er min mængde af patroner – jeg puttede to patroner i beholderen, da det var det der stod i opskriften – men eftersom beholderen kun var fyldt halvt op, skulle der nok have været det dobbelte antal patroner i.

Et sidste godt råd; husk at ryste siphonen – på den måde skulle du undgå at alt luften kommer ud på én gang (det er bare en teori jeg har).

FLERE INDLÆG i kategorien Udstyret

- ANNONCE -
- ANNONCE -